Updaten van je website

Het updaten van je website is heel erg belangrijk, hoe langer je website niet ge-update is hoe groter het gevaar wordt.

Update

Misschien wel één van de belangrijkste elementen van website onderhoud: het updaten van je website.

Dit is niet iets dat genegeerd moet worden, het updaten van je website (plugins, software etc.) kan soms automatisch gebeuren maar moet ook handmatig gedaan worden. Hoe ouder iets is hoe kwetsbaarder het is, dit geld dus ook voor je website.

Dit heeft ook grote invloed op je gebruikers, als je website een reputatie krijgt van makkelijk hackbaar en algemeen onveilig zal het aantal bezoekers aanzienlijk dalen wat weer leid tot verlies van inkomen. Het is daarom geen slecht idee om een hulpkracht in te schakelen om je website helemaal up to date te krijgen.

Zorg daarom dat je regelmatig een kijkje neemt op je website om te kijken of er updates zijn die uitgevoerd kunnen worden, en het is een goed idee om de zware, grote updates over te laten aan een wordpress professional die weet hoe een website precies werkt.

Besef dus goed dat het in de gaten houden van je website belangrijk is en je niet klaar ben wanneer hij eenmal ‘af’ is. Er zal nog regelmatig onderhoud moeten gebeuren om de site gezond en wel te houden. Denk als voorbeeld maar even aan je operating system, waarschijnlijk is dat Windows. Deze blijft regelmatig updates ontvangen en er komen nieuwere versies van uit. De oude OS, Windows XP is bijvoorbeeld niet meer ondersteund en mensen die dat blijven gebruiken lopen een groot risico, vooral vergeleken met mensen die laatste versies hebben. Dit geldt ook voor je website, hou hem dus goed up to date.